top of page

Weer op bezoek

Het antwoord van mijn werk is er, helaas ze gaan er niet mee akkoord dat ik mijn werk op afstand ga doen. Gezien mijn functie-inhoud snap ik het helemaal, maar vindt het erg moeilijk. De kans dat ik een functie die me zo op het lijf is geschreven nog eens vindt is erg klein is. Maar ik laat er onze droom er zeker niet door voorbij gaan! Ook hier het gezegde; waar er ergens een deur dicht gaat, gaat er ergens anders vast weer één open. Daar heb ik alle vertrouwen in!


Wij hadden we het weekend van 2 april in de agenda staan om een afscheidsfeest te geven. Vanwege corona hebben we dit voorbij laten gaan en er voor gekozen om in kleinere settings te borrelen. Je snapt het al, dit maakt het een iets grotere uitdaging alles gepland te krijgen. Maar moet zeggen dat het ook wel erg fijn is om zo iedereen weer echt spreken.


In de carnavalsvakantie gaan we weer naar La Batisse. Deze keer gaan mijn ouders en mijn oom en tante mee.


Ik heb nog niet verteld over de vorige eigenaar, Ruddy. Een allerliefste man van ruim 70. Hij is Vlaming wat het voor ons gemakkelijk maakt met communiceren. Vanwege zijn gezondheid is het voor hem niet haalbaar het huis en tuin te onderhouden. Hij is op en top gastheer en ik snap wel waarom de gasten van de gîte zo enthousiast zijn. Met hulp van zijn 'vriendin' (een Thermomix) weet hij zeer smakelijke maaltijden neer te zetten. Ruddy neemt ons mee met het reilen en zeilen van La Batisse.

Tijdens dit verblijf neemt Ruddy ons mee de omgeving in. Hij laat ons mooie plekjes zien die wij later aan onze gasten kunnen laten zien. We gaan naar het uitkijkpunt Nicole en een erg leuk plaatsje Clermont-Dessous. Daarnaast de praktische zaken als een goede slager en groente & fruit boer.

We maken een lijst van dingen die we gelijk willen doen en welke materialen we vanuit Nederland meenemen.

Mijn ouders hadden eerder er moeite mee om zich in te denken waarom we deze stap willen maken. Echter na hun bezoek snappen ze het wel. De ruimte en in februari al kunnen barbecueën, plus de kinderen die zich heerlijk vermaken. Ze zijn er nog niet blij mee, maar kunnen het nu beter plaatsen. Deze dagen zijn voorbij gevlogen, et was erg gezellig maar nu moeten we weer aan de bak met de voorbereidingen.


Volgende update: verkoop van ons huis en de wondere wereld van de het Franse proces om een huis te kopen.152 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page