top of page

Kate's eerste Franse feestje


Kate haar verjaardag was het eerste kinderfeestje wat we hielden in het Franse land.

Toch weer even aftasten hoe dat allemaal gaat.

We hadden al bij eerdere feestjes af kunnen kijken maar de schooltradities zijn nog helemaal vreemd.


Waar het in Nederland allemaal zo gezond mogelijk moet zijn, zeggen ze hier SNOEP!!

Oké maken we een zakje met allemaal lekkers. Eerder waren we gewend dat het daarmee ook wel klaar was. Maar nee dat zijn nog niet genoeg suikers, er moet nog meer in, namelijk een taart of cake om in de klas te trakteren (lees; buiten op het schoolplein een kwartier voordat school uit is).


Op de vraag wat voor taart ik van Kate moest maken werd het de ‘Kitkat-M&M-taart’. Inderdaad daar zitten heeeeel veel suikers in . Zo gezegd zo gedaan. Op de dag zelf stonden we keurig met de taart op school. Bij het tussen de middag ophalen van school kwam al het eerste compliment en ook aan het einde van de dag was de leraar zeer enthousiast over de taart. Hmm misschien was het toch iets over de top voor de Fransen, maar goed dit was dus geslaagd. Jammer genoeg voor onszelf is de taart helemaal opgegaan want ja de kinderen lustten allemaal nog wel een stuk.

’s Avonds gaan met z’n vieren naar de McDo(nalds) (dat krijg je als de jarige mag kiezen wat we eten).


Het kinderfeestje wordt de volgende dag gevierd omdat de school hier pas om 16.30 uur uit is.

’s Ochtends hebben we het hele huis onder handen genomen want na vier dagen installateurs (voor de warmtepomp en airco’s) was het best stoffig.

De weersvoorspelling was wat twijfelachtig maar we wagen het erop dat we beneden op het terras kunnen gaan zitten. Mocht het gaan regenen zitten we in ieder geval droog.


Heel eerlijk, in Nederland vierden we de kinderfeestjes bij zo’n heerlijk krijspaleis. We kochten het af om alles thuis heel en schoon te houden. Maar nu was daar geen reden toe. We hebben een grote tuin, veel sport en spel dingen dus dat komt vast goed.


Om 14.00uur werden de eerste kinderen (2 meisjes) gebracht. Of is gedropt een beter woord? Hier zijn ze, hoe laat moet ik ze ophalen? Oké doei! Hm prima.


Toen de meeste kinderen er waren zijn we begonnen met de taart (nee, deze keer geen Kitkat-M&M-taart maar een fondant zeemeermin-taart). Tijdens het aansnijden kwamen de laatste kinderen ook aangeschoven en waren we compleet. Want hoe laat iedereen precies komt? Ik was gewend aan app-groepjes per kinderfeest zodat de laatste dingen konden afgestemd worden maar niets van dat alles. We hebben de uitnodigingen verstuurd en afwachten dus.


Na de taart mocht Kate de cadeautjes uitpakken. Dat duurde niet lang want ze kreeg van iedereen hulp en voordat ze met d’r ogen had geknipperd om te kijken wat ze had gekregen, werd het volgende al (uitgepakt) voorgehouden. Ze is in ieder geval enorm verwend! En weet niet helemaal wat de betekenis erachter is maar er zaten echt wel duurdere cadeaus bij. Wat me eerder al was opgevallen, de cadeautjes worden gelijk opengemaakt en gebruikt. Dat dat met LOL surprise niet heel handig is hoef ik je niet te vertellen maar volgens mij hebben we alles teruggevonden.


Kate had van familie een mooie set lasergame gekregen, 4 pistolen en vesten. Ze zijn aangegaan en vervolgens pas aan het einde van het feest weer uit. Wat een hit was dat! Heerlijk om de achter elkaar rennende en gillende kinderen te zien (mede omdat er ruimte genoeg is).


Een van Kate haar vriendinnetjes had een overleden winterkoninkje gevonden. Ze heeft nog geprobeerd het te reanimeren maar daar was het al te laat voor. Waar Kate al gilt om een punaise ( stink wants) loopt zij vrolijk met het vogeltje in haar hand rond. Op de vraag of ze er misschien een doosje voor wilde werd enthousiast gereageerd. Dus een schoenendoos gepakt en ze kon vooruit. Het werd gevuld met steentjes, blaadjes en bloemetjes. Er is zelfs een soort van uitvaart geweest waarbij het doosje in de hanger van de trap-tractor ging.


Toch kon ze niet helemaal accepteren dat ie dood was want ze probeerde het vogeltje nog water te geven en het te laten ‘praten’ door het bekje te openen. Uiteindelijk heeft ze het vogeltje maar niet mee naar huis genomen.


Waar ik net vertelde over de meisjes die ‘gedropt’ werden? Ik dacht dat het 2 vriendinnetjes waren, Kate had namelijk 2 meisjes uit haar klaar uitgenodigd. Kwamen we er na 3,5 uur achter dat het zusjes waren… Het andere meisje kon blijkbaar niet. Het maakt allemaal niet uit al vonden we het toch wel een beetje vreemd.


Tussendoor is er nog wat chips in gegaan en we eindigden met pizza als een goût en het kinderfeest was geslaagd! De hele middag is het droog gebleven met een 20 graden (waardoor de kinderen niet oververhit raakten) en hebben we buiten konden zijn. 15 Minuten nadat de laatste weg was begon het behoorlijk te regenen dus dat voelde als dubbel geluk!

168 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page