top of page

Het eerste seizoen zit er op.


Het is eind september en ons eerste seizoen van de gîte zit er echt op.

We hebben 74 nachten bezetting gehad met gasten uit 6 verschillende landen (Nederland, België, Frankrijk, Cambodja, Verenigd Koninkrijk en Emiraten). Verdeeld over 11 ‘gezinnen’, variërend van 1 nacht tot 2 weken. De jongste gast was 7 maanden en de oudste 80+ (weet je nog de 3 oudere mannen die op de fiets langs kwamen?). 3 blije honden hebben alle vrijheid in de tuin gehad. En Kate en Emma hebben fijn gespeeld met de kinderen van de gasten. Het was heerlijk te zien dat het voor de dames eigenlijk niet uitmaakte of de ander 5 of 15 jaar was. Het entertainde elkaar lekker.


Eerder vertelde ik al over de eerste gasten. Dit waren allemaal kortere verblijven. Vanaf begin juli was het minimaal 1 week (overigens ook een van de boekingsvoorwaarden voor het hoogseizoen).

Van te voren was ik best benieuwd of het goed zou gaan, langere tijd dezelfde gasten hebben. Maar dit is 100% meegevallen! Er is 1 frans gezin geweest waar we een mindere klik mee hadden maar de overige gasten compenseerden dit ruimschoots. We hebben geen rare of nare dingen mee gemaakt en kijken vol goede moed uit naar volgend seizoen.


Het was even aftasten wat de gasten prettig vinden. Het nieuwe 2-persoonsbed (160x200 is geen overbodige luxe tegenover een bedje van 140X190) werd geleverd. Je gaat proef liggen in de winkel maar het matras bleek toch wel hard. Snel een nieuwe topper erbij gehaald en de gasten hebben het hele seizoen heerlijk geslapen in het nieuwe bed. Sommigen sliepen hier zelfs beter dan thuis (dat zien we dan maar als een compliment).

Het zelfde geld voor kussens, de een wil een hard kussen, de ander een zacht. Maar ook in behoefte van contact. Het ene gezin was veel weg, de ander veel thuis, de een vroeg regelmatig om tips de ander zocht het zelf uit aan de hand van de folders die er klaar lagen of op internet. En alles daarvan is natuurlijk goed!


Ze wisten allemaal te waarderen dat ze bij aankomst een maaltijd en het ontbijt op de eerste ochtend aangeboden kregen! Het is toch wel erg fijn dat je bij aankomst niet gelijk weer naar de supermarkt hoeft. Al hebben de Fransen het dan toch wel slim gedaan, ze bestellen hun boodschappen bij de lokale supermarkt hier en halen het af. Zo scheelt het een hoop bagage in de auto en is alles vers bij aankomst (wellicht een tip voor volgend jaar).


Wat me opviel, de gasten kregen allemaal een handdoekenpakket, afhankelijk van de duur van het verblijf maar het bestond uit 2 badlakens, 3 handdoeken en 3 washandjes. Ohja en per persoon is er een strandlaken. Want je denkt, dat scheelt een hoop bagage dus dat vinden ze vast fijn. Maar hoe vaak we bijna complete schone sets terug kregen!

Andere gasten hadden alvast heel lief de handdoeken gewassen zodat we dat niet meer op de wisseldag hoefden (wat natuurlijk erg werd gewaardeerd!).


Maar de grootste uitdagingen waren toch wel de wisseldagen… ’s Ochtends vertrekt het ene gezin en ’s middags komt de volgende. We willen alle gasten een totaal schoon appartement opleveren. Dus al het beddengoed en textiel (welke ze dan gebruikt hadden) wassen, 2 badkamers + toilet grondig poetsen, leefruimte en keuken schoonmaken en zorgen dat alles gestofzuigd en gedweild is. En dan nog buiten het terras en rondom het zwembad alles rechttrekken. Eerste keer was het toch wel even wennen. Bart begon met de badkamers, ik de slaapkamers en leefruimte + vegen en dweilen. Bart daarna naar buiten. Uiteindelijk zijn we geëindigd dat ik binnen alles doe en Bart buiten en de kids tussendoor nog entertaint, want ja om die nu 5 uur voor de televisie te zetten is ook zo wat.


We vonden steeds beter onze weg hierin. Op de dag voor vertrek vroegen we het textiel wat gebruikt was en niet meer nodig was te geven zodat dit alvast gewassen kon worden. Sommige gasten vertrokken al de avond van te voren of ’s ochtends erg vroeg om files te vermijden. Dit gaf in tijd veel lucht. We hebben wel besloten een extra schoonmaaktoeslag te vragen voor huisdieren. Dat is toch wel heel wat extra werk. Persoonlijk vind ik namelijk niet dat de volgende gasten mogen merken dat er een hond is geweest. Dus dat wil zeggen, kasten van de muur, stoelpoten grondig reinigen, heel veel meer stofzuigen en meer tijd kwijt aan het poetswerk omdat je toch het liefst (nee 100% gaat niet) geen hondenhaar meer wilt zien.


Gewoon omdat we het leuk vinden nodigden we de gasten uit een keer met ons mee te eten. Geen culinaire hoogstanden maar denk aan pannenkoeken, lasagne-avond of een barbecue. Het zijn niet de enorm lange tafels die je kent van de Franse campings maar we zaten al gauw met 8-12 personen. We genoten in ieder geval enorm van deze erg gezellige avonden!


Deze week is er in de leefruimte een airco (koelen en verwarmen) geïnstalleerd om het wat warmer te krijgen in het voor- en naseizoen en wat koeler in de zomer). Daarnaast is de ouderslaapkamer op het moment in verbouwing. Het plafond diende vervangen te worden dus hier zijn we volop mee bezig zodat het klaar is voor volgend jaar. De gîte zal gesloten zijn tot 1 april 2023 zodat we ons weer goed kunnen voorbereiden op het 2e seizoen.


Op de website zal binnenkort de informatie voor 2023 te vinden zijn.
410 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

コメント


bottom of page