top of page

Een Frans Nederlands kinderfeest


Het is eind september dus het is feest voor Kate. De tijd vliegt! 9 Jaar is onze dame alweer.

En daar hoort natuurlijk een kinderfeestje bij.

Kate kijkt er al maanden naar uit dus wie ze uit wil nodigen is niet het probleem. Meer wat gaan we doen? Eigenlijk wil ze een slaapfeestje maar dat vinden we toch een beetje spannend met zo’n grote bups. Dus het worden iets meer kindjes en een avondfeest. Kijk dat is al iets.

Dan de vraag wanneer? Ze is op een zaterdag jarig, de week ervoor komen opa en oma aan. Week later zijn we een weekend weg. Dus hadden we de oplossing gevonden, dinsdagavond! Ja, misschien wat raar voor de Nederlanders onder ons maar ze zijn op woensdag de hele dag vrij dus ze kunnen lekker uitslapen. Waarom niet?

De uitnodigingen gaan de deur uit en niemand die vragen stelt.

De avond van tevoren de ouders van wie ik reactie had ontvangen een berichtje gestuurd dat de zwemkleding mee mocht en wij de kinderen direct vanuit school ophalen (zoals op de uitnodiging stond).

Wij met beide auto’s netjes aan school. Krijgen we de vraag of het niet te koud is om te zwemmen. Uhm vraag dat straks maar aan de kinderen 😉. De meeste ouders staan toch aan de poort want helemaal standaard schijnt het niet te zijn. Eén vriendinnetje komt later in verband met een andere afspraak maar de rest is helemaal enthousiast!

Thuis gekomen zijn ze in een mum van tijd omgekleed en liggen ze in het zwembad. De een heeft er meer moeite mee dan de ander maar ze vermaken zich prima. Al gauw komt de vraag om de gâteau (iets lekkers). Dit was natuurlijk te verwachten na een hele dag school dus daar werd goed op aangevallen. Heel netjes lieten ze (uit zich zelf) nog wat over voor het vriendinnetje dat later kwam. Ik was in ieder geval flabbergasted.

Ondertussen hebben ze de lasergame gevonden en zijn er ware achtervolgingen ingezet.

De cadeautjes werden bewaard om ook op het laatste vriendinnetje te wachten. En dan gaat het heel snel! Binnen no time vliegt het inpakpapier rond en zijn de cadeautjes (niet alleen door Kate) uitgepakt en in gebruik genomen. Ik denk dat het nog even duurt voordat ik hieraan gewend ben.

Dan is het tijd om pannenkoeken en poffertjes te bakken. De pannenkoeken op z’n Nederlands want een andere pan heb ik er nog niet voor. Ondertussen (het is rond 19.00uur) staat er een moeder op de stoep die haar kind komt ophalen. Maaruhhh de kinderen hebben nog niet gegeten en het feest is nog in volle gang. Kom later maar weer terug.

Er liggen weer een paar kinderen in het zwembad, de anderen rennen rond of houden een dansvoorstelling. Heerlijk om te zien hoe de kinderen zich vermaken.

Dan is het eten klaar.

Ondanks dat de kinderen de poffertjes nog niet kenden gingen ze er met groot gemak in. Bij de een nog meer suiker en beleg dan de ander maar ach dat is straks niet ons probleem.

Ook bij het dessert werd volop gebruik gemaakt van de slagroom en versiering maar het gaat zo ongeveer ook allemaal op.

Het duurt niet lang meer voordat het Halloween is. Het plan was om Halloween-avond langs de deuren te gaan in het dorp en iedereen uit te nodigen voor een hapje en drankje. Om alvast goed voorbereid te zijn had ik al van alles aan decoratie gehaald. Maar nu blijken we er deze avond niet te zijn. In overleg met Kate hebben we daarom het kinderfeest in Halloween-sfeer gedaan. Het wordt al op tijd donker dus de versiering kwam goed tot zijn recht. Bart had nog een skelet-kostuum liggen. Als ‘activiteit’ heeft hij zich verkleed met een masker op en verstopt in de tuin. De kinderen moesten vervolgens ‘monsieur Skelet’ zoeken. Ze waren razend enthousiast! Sommigen vonden het toch even spannend maar het was zeer geslaagd.

Op de uitnodiging stond 21.00uur maar de meeste ouders waren er rond 20.30 uur. Een drankje hoefden ze niet. Op het laatst hebben we nog de telescoop erbij gepakt. Het was bijna volle maan dus dan is het wel erg interessant om te kunnen kijken.

Er bleven een vriendje en vriendinnetje slapen. Met z’n 4-en sliepen ze in de gîte.

Wat hebben ze met z’n allen genoten!

En wij? Wij waren erg moe maar zeer voldaan van deze mooie avond.

110 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Najaar 2023

Comments


bottom of page