top of page

De zoektocht

Het vergde even wat geduld, maar dit werd beloond. Bart heeft goedkeuring gekregen van DLL om zijn werk vanuit het buitenland te mogen doen!

Ondertussen heeft corona ons wel wakker geschud. Een van m’n maatjes woont op Malta, al zo’n 15 jaar. Nooit heb ik hem horen klagen, hij geniet van het leven daar. Heeft zijn gezin, en terug naar Nederland hoeft niet gelijk voor hem. Maar tijdens de corona-periode zag ik wat het met hem deed om zover van je familie en vrienden te wonen waarbij er geen optie is om naar ze toe te vliegen. Één ding werd duidelijk, we willen over land terug kunnen rijden als het nodig is.

Dit maakte het zoekgebied een stuk kleiner maar al gauw werd het toen duidelijk dat het Frankrijk zou gaan worden. Maar hé, Frankrijk is groot…

Vanwege het klimaat komen we al in het zuiden van Frankrijk uit. Provence en Cote-d’azur zijn niet te betalen dus we zoeken het wat meer naar het westen.


In de zomer van 2021 gaan we naar de Dordogne. We staan op een camping vlakbij Sarlat. Hartstikke toeristisch maar een mooie omgeving. Op de camping staan we op 1 ANWB-service uitvalsbasis na tussen alleen maar Fransen. We hebben gezellige buren en de kinderen lijken niet veel last te ondervinden van de taalbarrière. Een bal overgooien en zwemmen is overal hetzelfde.

Tijdens deze vakantie zijn we 1 potentieel huis gaan bekijken. Gewoon om te ervaren wat de oppervlaktes doen en waar op te letten. Hierdoor werden de zoekcriteria weer wat helderder.

- Max 1 hectare vlakke grond ( je staat er van te kijken hoeveel ruimte je verliest als je aan een afgrond staat)

- Niet te ver van een dorpskern

- Min. 4 slaapkamers

- Het is een grote pré als er recreatieve mogelijkheden zijn in de vorm van een gîte. (chambre d’hotes viel voor ons af omdat we wat meer privacy willen).


In oktober gaan we (zonder kinderen) een lang weekend op huizenjacht. 8 Huizen staan er op de planning. We zijn gelijk van het eerste huis 'De Molen' helemaal weg. Dit is een goed begin... Veel ruimte, een instap klaar woonhuis en aparte cottage. Ligt in Saint-Sebastian (zo'n 7 uur rijden) en het voelt goed.

Maar we gaan verder. We komen er ook achter dat de Fransen anders denken over een logische indeling van een huis.

We hebben van alles gezien, eerst door een woonkamer, keuken, bijkeuken moeten voordat je bij de badkamer komt. Door 2 slaapkamers heen moeten om bij slaapkamer 3 te komen.

Een washok achter de grote slaapkamer (zo weet je zeker dat de kinderen nooit leren wassen) En ga zo maar door.

Na dit weekend zetten we een streep door de regio Limousin. Het is hier te veel kruip-door-sluip-door en bij een bezoek aan Marmande werden we daar toch wel een beetje verliefd op. We komen terug met stof tot nadenken.


Enthousiast gaan we in november weer op pad. Het is er fris maar als het er nu al goed voelt, moet het in de rest van het jaar helemaal goed voelen. De Molen en nog 4 andere huizen staan op de agenda. Het eerste huis van deze route was een behoorlijke tegenvaller. De foto's kwamen totaal niet overeen met de werkelijkheid. We gaan verder. Bij een van de bezichtigde huizen (La Batisse) kunnen we overnachten. We worden hier hartelijk ontvangen door de eigenaar. Er is een gîte/ appartement onder het woonhuis, een grote tuin en een mooi zwembad. Aan de rand van het dorp(je) Saint-Laurent aan de Garonne, niet te ver van de snelweg, supermarkt vlakbij en op 1100 km van Nederland. Dit huis voelt toch ook wel erg goed...

Direct na La Batisse rijden we naar De Molen voor de 2e bezichtiging. Ondertussen is er een bod gedaan op dit huis maar het is nog onduidelijk of het wel/niet meer te koop staat. Maar goed we willen het zeker weten. En dat doen we, De Molen wordt afgeschreven. Hoe bizar dat na maanden fantaseren (we hadden het huis al lang voor de 1e bezichtiging online gezien) dit toch niet HET huis zou worden.

Op de terugweg gelijk contact opgenomen met de eigenaar van La Batisse dat we zeer geïnteresseerd zijn. En nu?

291 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentarios


bottom of page