top of page

De eerste gasten


1 Juni stond in de agenda gemarkeerd als deadline voor de gîte. Op 17 juni stonden de eerste gasten geboekt. Dit gaf ons wat extra ruimte. Of toch niet? Want vraag niet hoe, maar we krijgen een boeking binnen voor 25 mei, 3 nachten. Hmmm wat gaan we daar mee doen? Bart komt deze dag terug van zakenreis. Maar eigenlijk is alles al klaar en het is een goede generale dus laten we er voor gaan.

De laatste dagen nog hard gewerkt om de laatste puntjes op de i te zetten (wat stiekem altijd meer werk is dan je denkt). Dan is het zover. David en Gayle (niet heel verrast dat het Britten zijn) en hond Alfie komen aan.


We hebben met ze afgesproken op de eerste avond een eenvoudig diner te serveren. Het wordt biefstuk met gebakken champignons, haricot verts met spek uit de oven en pomme duchesse met vanille ijs, aardbeien en slagroom als toetje. De borden waren leeg, de hond had al gegeten en heb geen etensresten in de prullenbak gevonden dus geloof dat het gesmaakt heeft. Ze zeiden in ieder geval van wel.

Het was nog wel even een planning... eten voor de gasten koken want zij willen om 19.00uur aan tafel, 19.30 uur Bart ophalen in Port-Sainte-Marie en dan nog eten voor onszelf koken.

Maar het is gelukt! De spits is er van af.


We geven de gasten op de eerste ochtend ontbijt. Zo hoeven ze bij aankomst niet gelijk op zoek naar een supermarkt. Ook dit wordt gewaardeerd.


De kinderen kunnen het goed vinden met hond Alfie. Een hele lieve 11-jarige cockerpoodle. Zodra ze de kans krijgen wordt er met Alfie gespeeld. Al is hij het snel moe omdat hij niet meer de jongste is.


David en Gayle zijn bezig met hun huizenjacht voor een tweede woning waarbij ze het merendeel in deze woning willen verblijven. 3 Maanden zijn er voor uitgetrokken en ze kijken van midden Frankrijk tot Portugal. Ze vinden het erg leuk om ons verhaal te horen over de verhuizing en vragen ons over sommige zaken wat tips.

Er staan ook huizen hier in de omgeving op de planning. Dan komen ze terug van een ‘verrassingshuis’. De makelaar had het zelfs nog niet gezien. Ze waren verkocht. Hebben gelijk een bod gedaan. Heel erg mooi om dit met hun mee te mogen maken. De volgende dag vertrekken ze en voordat ze doorrijden gaan ze nog een keer langs het huis. Kreeg onlangs bericht dat ze de compromis-de-vente hebben getekend.


De volgende gasten komen 3 weken later. Een Frans gezin met 2 dochters (gok van onze leeftijd) die hier logeren omdat ze een familiebruiloft hebben in Port-Sainte-Marie. Voor hen hadden we Hollandse nasi met saté op het menu. Ze kenden het niet echt maar vonden het erg lekker. Het is erg warm deze dagen dus ze genieten van het zwembad. Verder zien we ze niet veel omdat ze naar het feest zijn.

Merk dat het dan soms toch met wat handen en voeten werk gaat maar ik kom er uit in het Frans.


Daarna krijgen we een redelijk last minute boeking van een gezin uit de Emiraten. Blijkt dat zijn moeder hier in de buurt woont en zij wonen in Dubai; ze zijn hier voor familiebezoek. Zij komt oorspronkelijk uit Cambodja en vindt het fijn om in het Engels te kunnen spreken. Voor ons is dit natuurlijk geen probleem 😊. Ze maken geen gebruik van het diner omdat ze met familie gaan uit eten maar het ontbijt wordt gewaardeerd. Mevrouw krijgt dan in 1 keer het besef dat manlief deze dag jarig is. Ze gaan naar Bordeaux want er moet geshopt worden. Ondertussen hebben we het terras voor meneer versiert en een wijntje met kaartje klaar gezet. Dit kleine gebaar wordt zeer gewaardeerd en we worden gelijk uitgenodigd voor een borrel. Daar zeggen we geen ‘nee’ tegen en het wordt een zeer gezellige avond. Ze hadden gevraagd of ze nog een nacht langer konden blijven maar dat was niet mogelijk want de volgende gasten waren al onderweg.


Als er via een platform geboekt wordt krijg je alleen een naam, land, telefoonnummer en eventueel een e-mailadres. Het is dus totaal een verrassing wie er komen.

Dat was het bij de volgende gasten ook.


1-2 weken voor aankomst stuur ik de gasten een e-mail met de laatste praktische informatie. Daarop nog geen reactie gehad dus in de ochtend maar even gebeld. Ja, we zijn onderweg, op de fiets met z’n 3-en. Op de profielfoto had ik al gezien dat de hoofdboeker (Nederlander) niet meer de jongste was.

Om 15.45 uur belde hij dat ze 7,5 kilometer bij ons vandaan waren. Dus ik gaf aan oh dan zijn jullie er over een 20 minuten. Nou… gaf hij aan ik denk dat we er wel iets langer over doen maar je ziet ons verschijnen. 45minuten later gaat de telefoon dat ze in het dorp zijn en met de laatste aanwijzingen en tegemoet lopen komen ze aan. Alle drie op een wielerfiets. Niets elektrisch ondersteund en alleen 2 zijtassen als bagage.

Ik heb geen leeftijden durven te vragen maar denk dat ik het nog voorzichtig zeg als ze tussen de 75-85 jaar zijn. Ze fietsen de Canal du midi-fietsroute in een week. Dit is 235 kilometer, van Toulouse naar Thau-vijver.


Toen ze ’s ochtends vertelden dat ze met de fiets kwamen had ik al voorbereiding getroffen zodat ik ze ’s avonds een maaltijd kon aanbieden. Hier maakten ze gretig gebruik van. Gelukkig hadden we nog wat biertjes koud staan en wat wijn liggen want het ging er allemaal doorheen. Ze willen op tijd ontbijt zodat ze op het gemak kunnen doen en niet te laat vertrekken. Echter is er erg veel regen. Ze willen wachten totdat het opklaart alleen de buienradar zegt dat dat nog wel even gaat duren. Had toch wel te doen met de heren… Voorzichtig geopperd of het geen optie was om een stukje met de trein te gaan. Hier hadden ze wel oren naar. Het was nog een klein uur voordat de trein vertrok dus inpakken en weg wezen. Want ondanks dat het max 5 minuten fietsen is, de heren willen op tijd er zijn. In de middag kreeg ik een berichtje dat ze goed waren aangekomen op plaats van bestemming en erg blij waren dat ik met hun mee had gedacht.


Een week later komt er een Frans stel voor 2 nachten. Het blijken 2 vrienden uit Parijs te zijn die heel weekend feest hebben omdat een vriend 50 is geworden. Ze zijn met de TGV naar Bordeaux gegaan en vanuit daar met een huurauto naar hier. Vrijdagmiddag zijn ze aangekomen maar hebben ze daarna bijna niet meer gezien. Zaterdag ontbijt gezorgd en na de lunch zijn ze vertrokken en pas vanochtend om 5.45 uur terug gekomen waarop ze hun spullen hebben gepakt en zijn uitgecheckt.

Ik zeg ideale gasten 😉.


We hebben nu 5 reserveringen gehad en het is ons erg goed bevallen. De reacties zijn positief. Ze zijn zeer te spreken over de ruimte die er is, de tuin en dat het schoon is (fijn dat de vele poetsuurtjes worden gewaardeerd). We hebben leuke mensen leren kennen en kijken vol goede moed uit naar het hoofdseizoen. Het zal dan wel anders zijn omdat de gasten minimaal 1 week verblijven maar we hebben er zin in!

169 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

留言


bottom of page