top of page

Stap 1 is genomen...

We geven ons zelf 2 jaar omdat het dan net is voordat Emma naar de basisschool gaat. Kate heeft nog niet de leeftijd dat ze te gehecht is aan hier. We zien het dan ook een beetje als ‘nu of pas met ons pensioen’. Maar dat wachten willen we juist niet. Want wie zegt dat we ons pensioen halen?

We willen de kinderen laten zien dat het leven niet altijd zo gehaast en prestigieus hoeft te zijn als hier in Nederland.


Maar goed, er eerst globaal over hebben is toch wel even anders dan er echt voor willen gaan. Bij terugkomst van ons weekendje weg vertellen we het tegen familie en vrienden. De een helemaal enthousiast, de ander nog een beetje sceptisch maar ze laten ons lekker onze gang gaan.


Dan komt de vraag, waar gaan we dan naartoe? Ik denk dat we de helft van de wereld wel hebben laten passeren.

Kiezen we voor de Antillen? Als we voor Curaçao kiezen is het gemakkelijk voor de kinderen. Dat is een eiland, willen we dat? Zoals Bart het noemt ‘de zandbak’ (we spraken over de Emiraten) ging het ook niet worden want Bart trekt de hoge temperaturen niet.

Bart kreeg een aanbod in Keulen maar nee dat was weer veel te dichtbij. Azië stond zeker op de lijst maar wat ga ik dan doen?


Waar moet het dan aan voldoen?

- Warmer klimaat dan in Nederland

- Veilig

- Goed onderwijs voor de kinderen

- Economisch gezien een welvarend land


In december 2019 zit Bart in een sollicitatieprocedure in Portugal. Het gaat de goede kant op!

Ik zag ons al helemaal zitten in de omgeving van Porto. Heerlijk klimaat, lekker eten en leuke mensen.

Maar dan komt mister C… COVID-19 gooit de wereld op slot. De procedure wordt stop gezet want we kunnen niet naar Portugal komen. Wat een tegenvaller! Afwachting wat corona ons brengt hebben wij onze plannen ook op een lager pitje gezet.


In oktober 2020 wordt Bart zijn baan aangezegd. Dit was even slikken, maar gelukkig heeft Bart al snel een leuke functie bij DLL. Maar gaat dit ons dichterbij ons plan brengen???

221 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page