top of page

La Batisse

Zoals jullie al gemerkt hebben klopt de tijdlijn nog niet met de blogs maar hoop binnen een paar weken zover te zijn:).


Oké, vorige keer hadden we La Batisse voor de eerste keer bezocht en wisten we dat 'De Molen' af was gevallen.

Beide zitten we met kriebels in de auto. Dit huis voelt heel anders dan de molen. Over auto's kunnen we maanden bakkeleien, maar bij de huizen die we kopen weten we het vaak al binnen een paar uur. En deze keer wisten we, dit moet 'm worden. Maar goed we zijn nog op de terugweg naar huis. Eerst nog maar een nachtje slapen voordat we echt verder gaan.

Al wisten we ook na dat nachtje, dit huis wordt het!

Omdat de meivakantie van Nederland en Frankrijk gelijk lopen, zien we deze periode als DE tijd om te gaan verhuizen. De dames hebben dan nog 2 maanden in Frankrijk voor de zomervakantie dus kunnen ze alvast wat wennen.


We nemen de kinderen mee in het gehele proces. We hebben gevraagd wat hun wensen zijn voor als we naar Frankrijk gaan verhuizen.

Het lijstje is niet eens zo lang en onoverkomelijk;

- een hoogslaper (vooruit die halen we wel voor de verhuizing)

- een zwembad (is er al)

- een hond (komt er als we gesetteld zijn)

Hier kunnen we mee leven en is allemaal te regelen. Als dat nou alles is wat ze vragen...


Bart heeft vanuit zijn werk de bevestiging gekregen dat hij echt vanuit Frankrijk zijn werk mag gaan doen. Een zeer belangrijk onderdeel in het aankoopproces dus we kunnen nu wel echt stappen gaan ondernemen. Hoe fijn is het dat er werkgevers zijn die hier in mee kunnen en willen gaan!


De daaropvolgende dagen versnellen we het proces om ons huis in NL verkoop-klaar te maken. Het is dus volop verkopen, opruimen, weggooien en de puntjes op de i zetten.


10 December gaan we met de kinderen en schoonouders terug naar La Batisse om het huis te laten zien. Ons gevoel wordt bevestigd. We maken de juiste keuze. Er is in de gîte geen verwarming dus nogal frisjes. Maar met de houtkachel en mobiele petroleumkachels weten we het goed behaaglijk te maken. De kinderen vinden het er heerlijk (grappig om te zien wat een zwembad voor kinderen kan doen) en sjouwen vrolijk de tuin rond.

Via een collega ben ik gewezen op de facebook-groep 'Raad&Daad Frankrijk'. Op deze groep zitten Nederlanders en Belgen, voornamelijk woonachtig of een 2e huis in Frankrijk, die elkaar helpen. Hier had ik al gelezen dat het aankoopproces van een huis nogal omslachtig is in Frankrijk en het aan te bevelen is een adviseur in de arm te nemen. Hierdoor kwamen we uit bij Dizio. Zij helpen ons met de aankoop en financiering van het huis in Frankrijk.

Een hele waslijst van aan te leveren documenten wordt van ons verwacht. Het één is iets gemakkelijker te verkrijgen dan het ander.


Je merkt het al; er lopen gelijk al wat dingen door elkaar! Een huis kopen in Frankrijk, een huis verkopen in Nederland. Zoals jullie weten, is dat laatste niet zo'n probleem. Het huis in een week tijd verkocht. Dat was het misschien nog wel het gemakkelijkste van alles ;).


Er zijn best een hoop zaken die geregeld moeten worden maar ook waar je goed over na moet denken. Emma wordt 4 jaar eind januari, gaan we haar in Nederland nog naar school brengen, of wachten we en gaat ze in Frankrijk pas naar school. Kan dit überhaupt? Ik kan je vertellen, er is veel goed geregeld in Nederland maar ben toch wel een paar dagen kwijt geweest met bellen voor het regelen van uitschrijving school, checken bij de belastingdienst toeslagen, DUO en gemeente, regelen van opvang. Maar uiteindelijk is het goed gekomen.


Bart zijn werk is geregeld; hiermee kunnen we rondkomen in Frankrijk. Ik doe mijn werk met enorm veel plezier en heb de functie die op mijn lijf is geschreven. Hopelijk mag ik dit ook op afstand blijven doen. De vraag wordt neergelegd bij het managementteam. Ze vinden het een stoere stap en gaan er over beraden...
234 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page