top of page

Feest in Nederland
Zoals in mijn vorige blog aangegeven gingen we in april een weekje naar Nederland. De last-minute reservering die we kregen, viel tegelijk in de deze periode. Oh ja, weet je nog dat we ook onze keuken aan het verbouwen waren? Het waren enorm hectische weken!


Het zwembad was nog helemaal groen omdat we in de winter alles hadden uitgezet. Zie hier dan maar weer een mooi blauw zwembad van te maken. Het grootste gedeelte lukte met de zwembadfilter maar dan… Er moet gestofzuigd worden al viel dit niet mee omdat de pomp stuk bleek. Toch maar een nieuwe besteld en dit hielp. Al blijft het een enorme puzzel tussen geduld, de stappen in de juiste volgorde, wat hulp van chemicaliën, en nog meer geduld…


Aangezien de keuken nog verre van klaar was ( alleen de muren, plafond en vloer waren gedaan) gebruikten we in de tussentijd de keuken beneden. Dus voor ons vertrek moest de gîte nog helemaal grondig gepoetst worden en alles worden opgeruimd want overal stonden keukenapparatuur en verhuisdozen met keukenspullen. We hebben hier extra hulp bij ingeschakeld anders hadden we het nooit op tijd voor elkaar gekregen.


Omdat wij al in Nederland zouden zijn terwijl de gasten arriveren hadden we daar iemand voor geregeld maar die wist last minute af te zeggen. Gelukkig hebben we hele lieve vrienden uit het dorp die dit hebben overgenomen waardoor de gasten toch verwelkomd werden. Hoe dankbaar ben je dan dat je al zo’n vriendschappen hebt opgebouwd!


Zaterdag 13 april vertrokken we in de nacht en kwamen na een voorspoedige reis van 11 uur rond de lunch aan bij mijn ouders. De kinderen hebben na zo’n reis altijd genoeg energie dus even aan de wandel en wat gewinkeld in Bergeijk. Het is al bijna traditie geworden maar zeer gezellig, met z’n allen (m’n broer met zijn gezin komt ook), D’n Bol-frietjes eten. Zo’n echte friettent blijf ik toch missen op luie dagen 😉.


Op zondag is het feest, aangezien we met onze 12,5 jarig huwelijk in de winter zitten en het niet heel erg haalbaar is om iedereen uit Nederland naar Frankrijk te laten komen besloten we nu alvast onze bronzen jubileum en mijn 40e verjaardag te vieren. Dit gebeurt bij De Gouden Leeuw in Bergeijk. ’s Ochtends versieren we de zaal zodat iedereen weet waar ze moeten zijn. Om 12 uur lunchen we met de naaste familie om alvast wat bij te kletsen. Super mooi om te zien hoe de neefjes en nichtjes reageren als ze elkaar weer zien. Het zou zo uit een film kunnen komen. Vanaf 14.00 uur waren de overige gasten welkom rest voor de borrel. Wat is het dan toch fijn iedereen te zien. Sommigen hadden we twee jaar niet meer gezien. We hebben enorm genoten van deze zeer leuke middag!


Op maandag staat de afspraak voor het aanvragen van Emma haar paspoort. Dit gaat natuurlijk niet zo gemakkelijk als je in het buitenland woont. Erg fijn dat Bergeijk een grensgemeente is waar je als Nederlander, woonachtig in het buitenland, dit toch kunt regelen. Gelukkig had ik al eerder de tip gekregen om deze afspraak op tijd te maken omdat er een wachttijd van 12 weken is. Dit was dus een van de eerste dingen op het lijstje in het nieuwe jaar, de afspraak maken. Het was nu zover. We zijn nu gewend aan de Franse papierwinkel als het gaat om dingen geregeld te krijgen bij de overheid. Dus goed voorbereid met zo ongeveer alles wat maar kon bewijzen dat Emma toch echt ons kind van is, wij getrouwd zijn, woonachtig in Frankrijk, ze er naar school gaat en de sociale verzekering heeft komen we aan bij het gemeentehuis. Deze voorbereiding maakte dat we zonder problemen de aanvraag konden indienen en het allemaal op tijd binnen is.

Nu dit geregeld is gaan we nog wat boodschapjes doen en ’s middags de deur uit met Kay en de kinderen naar de speeltuin.


’s Avonds vertrek ik met Kate naar mijn schoonouders in Moerdijk. Hier blijven we slapen omdat ik dinsdag moet werken in Breda. Waarom Kate dan ook mee gaat? Nou dat is me weer een verhaal… Het is namelijk een DRAMA in Frankrijk om een tandarts te vinden. Ik heb hier nagenoeg alle tandartsen in de omgeving persoonlijk bezocht (omdat je telefonisch al helemaal geen kans maakt). We waren afgelopen zomer daarom natuurlijk ook al naar Toulouse geweest voor een controle maar ik had het vermoeden dat er toch even naar Kate haar gebit gekeken moest worden dus vond het wel dringend. Na het zoveelste teleurstellende bericht dat de tandarts helemaal vol was, wederom vakantie had of gewoon niet bereikbaar was, heb ik onze oude tandarts in Breda gebeld en de situatie uitgelegd. En ja hoor, Kate was 2 weken later ingepland voor een controle.


Maar goed, ik ’s ochtends naar mijn werk en schoonmoeder was zo lief het bezoekje aan de tandarts op d’r te nemen. Waarbij ze er gelijk een uitje van maakte. ’s Avonds op de Moerdijk gegeten en samen terug naar Bergeijk.


Op woensdag was het voor mij weer vroeg dag voor nog een werkdag in Breda. Maar het is dan ook wel weer erg leuk de collega’s te zien en een klantbezoek te kunnen doen.

Emma mocht vandaag bij haar nichtje een ochtend mee lopen op school. Een beetje spannend maar toch ook heel leuk. Het gaat natuurlijk net even anders maar ze heeft er van genoten.


Op donderdag doen we het rustig aan. Het is ook allemaal niet heel spannend want het REGENT al nagenoeg de hele week! Pff dat viel toch wel even tegen. We doen de boodschappen die mee mogen naar Frankrijk. En gaan nog even net als vrijdagochtend op familiebezoek.


Aangezien niet alleen ons feest gepland was in deze week, maar ook twee verjaardagen van een neefje en nichtje gaan we vrijdagmiddag naar Wateringen. Na de lunch vertrekken we en de dames slapen even bij in de auto. Kay is ook mee want nog niet iedereen heeft kennis gemaakt het hem. Maar de eerste kennismaking tussen Kay en de kat Freek was niet zo’n succes (1-0 voor Freek) dus daar moest wat op verzonnen worden. Gelukkig was het ’s middags even droog en hebben we een lekkere wandeling gemaakt zodat ook Kay even zijn energie kwijt kon. Met z’n allen gezellig gegeten en ’s avonds weer terug naar mijn ouders.


Zaterdagochtend verzamelen we al onze spullen weer bij elkaar want vertrekken in de nacht. Maar  niet voordat we nog het verjaardagsfeestje van ons nichtje hebben gevierd in België. ’s Middags alles de auto ingeladen zodat we klaar waren voor de terugreis. Op tijd naar bed en ’s nachts rond 2.00 uur vertrokken. Ook nu hadden we weer een voorspoedige reis. En wat werden we verwelkomd door het heerlijk zonnetje. Die hadden we enorm gemist na de vele dagen regen in Nederland.


De dag na thuiskomst werd de nieuwe keuken geleverd en een week later gezet. Ondertussen is het huis van nog meer chaos naar weer enigszins aan kant gegaan en de nieuwe keuken geïnstalleerd. Wat kookt dat toch weer fijn met alles dat goed werkt (al is het met zoveel moderne snufjes dan ook even uitvogelen).


We vierden vorige week ons 12 jarig huwelijk samen met een heerlijk diner bij Maison Bleue. Is iedere keer weer genieten van heerlijk eten en drinken, een mooi uitzicht en niet te vergeten goed gezelschap. Een mooie avond voor de herinneringen.


Afgelopen zaterdag was het echt mijn 40e mijn verjaardag en heb dit gevierd met de Franse vrienden. Het was een heerlijk warme dag, echt weer voor een barbecue. Wat geniet ik er dan toch van om iedereen over de vloer te hebben en een mengelmoes van Frans, Engels en Nederlands/Vlaams te horen waarbij iedereen zich goed vermaakt. Ook dit was een geslaagd feest waarbij ik me weer bewust ben van onze rijkdom.


De zondag was wel iets zwaarder maar dat was het dubbel en dwars waard!

487 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Najaar 2023

댓글


bottom of page